субота, 22 січня 2011 18:18

У День Соборності Янукович припустився чергового "ляпа" (ВІДЕО)

У День Соборності Янукович припустився чергового "ляпа" (ВІДЕО)

У президента Віктора Януковича стався черговий мовний конфуз.

Так, виступаючи на урочистих зборах з нагоди Дня Соборності, він сказав: "Головним ресурсом, який є в нашому розпорядженні, є довіра і розуміння необхідності подолання тимчасових труднощів зарази втілення реформ".

Очевидно, президент мав намір сказати: "Заради втілення реформ". Саме таке формулювання міститься у тексті виступу Януковича, який оприлюднила його прес-служба.

Нагадаємо, Янукович під час офіційного візиту до Японії англійською мовою запросив японських чиновників відвідати Україну. При цьому класичну фразу "Welcome to Ukraine" він вимовив з помилкою. Замість прийменника "to" Янукович сказав "in".

"Welcome in Ukraine", - запросив японців Янукович на одній з офіційних зустрічей.

Зазначимо, що за правилами граматики англійської мови, в цьому разі треба вживати виключно прийменник "to". Отже, правильно говорити "Welcome to Ukraine".

Під час засідання Громадської гуманітарного ради президент зміг вимовити слово "археологія" лише з четвертої спроби.

А під час спільної прес-конференції після переговорів з прем'єром Канади Стівеном Харпером Янукович переплутав його прізвище.

За матеріалами: Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У День Соборності Янукович припустився чергового "ляпа" (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі