субота, 15 червня 2013 10:56

"Свободівці" пробіглися Києвом з нагоди дня народження Коновальця

"Свободівці" пробіглися Києвом з нагоди дня народження Коновальця
У забігові взяли участь близько сотні націоналістів. Фото: Юлія РУДЕНКО

У день народження першого голови ОУН полковника Євгена Коновальця патріотична молодь пробіглася столицею, заохочуючи киян до здорового способу життя.

Акцію "Забіг здорової молоді" організували активісти "Студенської Свободи", які зібрали близько сотні націоналістів.

"Наша головна задача – пробігтися вулицями Києва і показати молоді, що у п'ятницю можна не лише сидіти бухати, як усі звикли. А нормально провести час із друзями, – говорить один із організаторів забігу Ігор Степанченко. – Не потрібно ходити по смітниках за пластиковою бутилкою, а можна піти на побачення чи у тренажерний зал. Ми хочемо закликати людей до здорового способу життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ять Коновальця в Раді вшанували масовим співанням гімну. Комуністи не встали

Націоналісти розпочали свій забіг від університету ім. Драгоманова (м. "Університет"), де  знаходиться меморіальна дошка Січовим Стрільцям. Серед активістів був народний депутат від "Свободи" Юрій Сиротюк.

"Коновалець знав, що якщо українці не будуть мати сили і своє військо – не будуть мати нічого. Тому він агітував тренуватися, вчитися воювати і вдосконалювати військове ремесло. Силою здобути те, що, як казав Міхновський, "належить нам по праву", – наголосив нардеп.

Фінішували активісти біля пам'ятника засновникам Києва на Майдані Незалежності. Там вони зробили зарядку, присідаючи та відтискаючись на кулаках.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" пробіглися Києвом з нагоди дня народження Коновальця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

91

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі