четвер, 01 серпня 2013 09:26

"Свободі" дозволили за 10 тисяч гривень демонтувати пам'ятник Леніну

"Свободі" дозволили за 10 тисяч гривень демонтувати пам'ятник Леніну
Фото: zn.ua

Апеляційний суд Житомирської області залишив без змін рішення Новоград-Волинської міської ради, згідно з яким пам'ятник Володимиру Леніну на центральній площі міста мають демонтувати.

Депутати Новоград-Волинської міськради 15 лютого прийняли рішення "Про реконструкцію частини центральної площі міста", що передбачає демонтаж пам'ятника Володимиру Леніну і перенесення його в сквер Слави на вулиці Соборності, повідомляє видання "Комерсант".

За документ проголосував 31 з 46 депутатів міськради.

"Питання демонтажу пам'ятника було прийняте з подачі депутатів місцевої ради від фракції "Свобода" з приміткою, що це має бути зроблено на кошти зацікавленої сторони", - заявив голова Житомирської обласної організації "Свободи" Сидір Кізін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" хоче зробити метро нічним видом транспорту

За його словами, необхідна суму в розмірі 10 тис. грн партійці та активісти "Свободи" вже зібрали. В свою чергу, позов з вимогою скасувати рішення про демонтаж був поданий зі сторони місцевої організації Компартії.

"Позов з вимогою скасування рішення міської ради подавали активісти новоград-волинської партійної організації Компартії. Однак вони програли обидві інстанції, і тепер комунальні служби повинні демонтувати пам'ятник", - повідомив пан Кізін.

У "Свободі" свою вимогу обґрунтовують указами третього президента Віктора Ющенка, в яких мова йде про демонтаж пам'ятників особам, причетним до Голодомору та політичних репресій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську статую Свободи і оголену алегорію Весни поставлять в Тернополі

"В Україні існує близько 2 тис. пам'ятників Леніну. Жоден з них не перебуває на обліку ні як пам'ятник історії, ні як пам'ятник архітектури. В Україні зносити пам'ятники Леніну - це обов'язок, і органи місцевого самоврядування повинні були давно це зробити", - вважає нардепвід "Свободи" Юрій Сиротюк.

В Компартії заявляють, що війна з пам'ятниками Леніну є безперспективною справою і носить політичний підтекст.

Зараз ви читаєте новину «"Свободі" дозволили за 10 тисяч гривень демонтувати пам'ятник Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі