четвер, 26 січня 2012 15:15

Спецтема: Луценко за ґратами

Суддя Вовк розповів, що ще "не дописав" заяви свідків - не встигає фізично

Суддя Вовк розповів, що ще "не дописав" заяви свідків - не встигає фізично

На судовому засіданні по справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка продовжили зачитувати покази свідків, які вони дали на досудовому слідстві.

Начебто вони подали до суду заяву про те, що не можуть бути присутніми на засіданні і просять оголосити протоколи їхніх допитів, свідчення в яких вони повністю підтримують.

Наразі суддя Сергій Вовк прочитав протоколи допитів трьох свідків. Протокол ще одного свідка суддя не зачитав, оскільки цей свідок буде свідчити по справі про отруєння Віктора Ющенка, яку у сьогоднішньому засіданні виділили в окрему справу.

Далі суддя Вовк почав зачитувати свідчення Валерія Гришка. Адвокат Луценка Ігор Балик звернув увагу, що суддя Вовк не оголошував заяву Гришка щодо оголошення його показів на засіданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко хоче врятувати Вовка від вседержавної ганьби

Екс-міністр і його захисник Ірина Луценко попросили хоча б візуально показати цю заяву. "Щоб ми хоч знали, що вона є", - сказала дружина колишнього очільника МВС.

Також Юрій Луценко сказав, що вчора його помічнику повідомили, що цих заяв у матеріалах справи немає. Суддя пояснив, що "справа формується і протокол буде підшитий, бо фізично не встигають все це зробити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценку винесуть вирок через два тижні?

Луценко уточнив: "То ви ще просто не дописали?",  - маючи на увазі заяву.

"Не дописали", - відповів Вовк.

У залі розсміялися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Луценком фактично завершився, а захисникам заткнули рот - адвокат

Луценко сказав: "У мене в камері є колега, якого судять вже 2 роки за те, що ніби він взяв хабар у 500 доларів. Коли дійшло до висунення доказів, виявилося, що цих 500 доларів теж немає — їх вкрали. То ж ваша честь, щоб у нас так не було — там хабар вкрали, а тут вже заява пропала!".

Суддя Вовк продовжив зачитувати покази свідка Гришка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський суд Луценку і Тимошенко не допоможе, мають вийти люди - Гриценко

Нагадаємо, що за словами судді, загалом такі заяви подали 50 свідків. На попередньому засіданні Вовк зачитав покази 21 свідка, які вони дали на досудовому слідстві.

Зараз ви читаєте новину «Суддя Вовк розповів, що ще "не дописав" заяви свідків - не встигає фізично». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі