вівторок, 20 серпня 2019 10:54

Суд заочно арештував міністра-втікача Клименка

Суд заочно арештував міністра-втікача Клименка
Клименко переховується у Росії. Фото: Shutterstock

Печерський районний суд міста Києва заочно заарештував колишнього міністра доходів і зборів уряду Азарова Олександра Клименка.

Клопотання прокуратури про арешт суд задовольнив 19 серпня, повідомили в ГПУ.

Клименка підозрюють у скоєнні злочинною організацією особливо тяжкого злочину проти державної власності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі в особливо великих розмірах.

За даними слідства, у 2012-13-х, перебуваючи у складі очолюваної Віктором Януковичем злочинної організації, Клименко заволодів 3,1 млрд грн державного бюджету. Гроші отримав шляхом незаконного відшкодування з бюджету ПДВ на рахунки 3-х фіктивних підприємств.

Щоб затягнути та зірвати судовий процес, адвокати підозрюваного вкотре самоусунулись і жодного разу не з'явились на судове засідання для захисту інтересів свого клієнта, також повідомили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр Януковича у Росії танцював брейк-данс

Олександр Клименко був міністром доходів і зборів із грудня 2012-го по лютий 2014 року. Після утечі Віктора Януковича в лютому 2014-го залишив Україну.

ЗМІ показали відео, на якому Клименко тікає разом із екс-генпрокурором Віктором Пшонкою.

Зараз ви читаєте новину «Суд заочно арештував міністра-втікача Клименка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі