пʼятниця, 31 березня 2023 01:44

Суд присяжних оголосив обвинувачення Трампу: його можуть заарештувати

Суд присяжних оголосив обвинувачення Трампу: його можуть заарештувати
Трампу можуть оголосити підозру. Фото: ТСН

Велике журі у Нью-Йорку проголосувало за оголошення обвинувачень 45-му президенту Сполучених штатів Дональду Трампу.

Він звинувачується у справі про виплату $130 тис. порнозірці Стормі Деніелс "за мовчання" під час передвиборчої кампанії 2016 року, пише CNN.

Прокурор найближчими днями вимагатиме від Трампа з'явитися до суду для пред'явлення звинувачень. Йому буде запропоновано добровільно здатися владі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп пообіцяв швидко завершити війну в Україні, якщо знову стане президентом

"У нього знімуть відбитки пальців, можливо навіть у наручниках. А найближчими днями буде зачитано стандартне попередження: йому скажуть, що він має право зберігати мовчання та право на адвоката", – йдеться в повідомленні.

Це буде перший випадок в історії, коли президенту США буде пред'явлено кримінальні звинувачення.

Дональд Трамп може бути притягнутий до відповідальності в суді за одним із позовів, які стосуються штурму Капітолія 6 січня 2021 року.

Двоє офіцерів поліції Капітолію, до яких приєдналися 11 членів Палати представників від Демократичної партії, намагаються притягнути Трампа до відповідальності за фізичні та психологічні травми, яких вони зазнали під час заворушень.

Зараз ви читаєте новину «Суд присяжних оголосив обвинувачення Трампу: його можуть заарештувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі