субота, 14 листопада 2020 15:39

Суд скасував результати виборів депутатів Харківської міськради

Суд скасував результати виборів депутатів Харківської міськради
У Харкові скасували результати виборів депутатів. Фото: pexels.com

Другий апеляційний адміністративний суд скасував протокол Харківської міської виборчої комісії про результати виборів до Харківської міськради. Найбільше мандатів на них отримав "Блок Кернеса".

На сайті Судової влади України йдеться про те, що судді визнали протиправним та скасували протокол Харківської міської ТВК. Рішення ухвалили за апеляцією кандидата в депутати Харківської міськради від партії "Слуга народу" Олексія Ваца на рішення суду першої інстанції. У позові просив визнати протиправним і скасувати протокол Харківської міської ТВК. Зобов'язати виборчу комісію визнати вибори такими, що не відбулись. Та призначити повторні.

Апеляційний адмінсуд задовольнив вимоги Ваца частково. Скасував протокол виборчкому і зобов'язав його "продовжити дії щодо встановлення результатів виборів депутатів Харківської міської ради". Рішення набуло чинності у день його оголошення 13 листопада і не підлягає оскарженню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зникнення Кернеса: розповіли, коли мер повернеться

В Україні 25 жовтня відбулися місцеві вибори. У Харкові більшість голосів у голосуванні до Харківської міськради отримав "Блок Кернеса - Успішний Харків" і матиме там 34 депутати. 19 мандатів отримала партія "Опозиційна платформа - За життя", по 9 - "Слуга народу" і "Європейська солідарность ", 7 - "Партія Шарія" та 6 - "Блок Світличної "Разом".

Також обирали мерів. У Харкові перемогу здобув Геннадій Кернес. За нього проголосували понад 195 тис. виборців, або 60,34 відсотка.

Зараз ви читаєте новину «Суд скасував результати виборів депутатів Харківської міськради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі