вівторок, 06 липня 2010 20:25

Суд не дозволив поставити конвой під палату віце-меру Одеси

Суд не дозволив поставити конвой під палату віце-меру Одеси

Сьогодні колегія Апеляційного суду Одеської області залишила без зміни рішення Приморського райсуду суду Одеси відносно віце-мера Вахтанги Убірії, відмовивши представникові облпрокуратури у відновленні до нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомив Сергій Маковецький - адвокат віце-мера Одеси, усуненого від виконання службових обов"язків на період розслідування кримінальної справи, порушеної проти Убірії міліцією за ознаками ст. 296 КК України.

Маковецький відзначив, що сьогодні було озвучено резолютивну частину визначення Апеляційного суду, який визнав обґрунтованим рішення суду першої інстанції про звільнення Убірії з-під варти, а також визнав переконливими доводи захисту Убірії в ході судового засідання.

"Після виписки з міськлікарні N3 віце-мер Убірія зможе з"явитися перед судом, щоб довести свою невинність перед Законом", - резюмував Маковецький.

Нагадаємо, 11 червня 2010 року в Одесі заявили про рейдерське захоплення полігону твердих побутових відходів "Дальницкі кар"єри". Віце-мер Убірія, що прибув туди, під час суперечки дістав пістолет і вистрілив у повітря.

Сам Убірія пояснював, що прагнув "напоумити погрожуючих йому рейдерів і привернути увагу міліції" і тому вистрілив у повітря з пістолета, на який є всі необхідні документи.

18 червня слідчий, що розслідує кримінальну справу відносно віце-мера Одеси за ознаками ч.4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України, ухвалив вибрати запобіжний захід для чиновника у вигляді підписки про невиїзд.

Відповідну ухвалу слідчий виніс в лікарні, куди Убірія був госпіталізований напередодні з серцевою недостатністю і підвищеним артеріальним тиском.

19 червня суддя Приморського райсуду Одеси Коваленко подовжив до 25 червня затримання віце-мера.

22 червня в Убірії діагностований гострий інфаркт міокарду.

24 червня начальник Головного управління МВС України в Одеській області Михайло Яцков заявив, що прокуратура області порушила проти Убірії кримінальну справу за фактом перешкоджання професійної діяльності журналістів на території полігону "Дальницькі кар"єри".

Разом з тим в прокуратурі Одеської області спростували цю заяву, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Суд не дозволив поставити конвой під палату віце-меру Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі