пʼятниця, 18 червня 2021 11:05

Суд над кнопкодавом відбудеться наступного тижня

Суд над кнопкодавом відбудеться наступного тижня
Владіслав Поляк обирався по мажоритарному округу в Закарпатській області. Фото: Facebook.com/poliakvladislav

У наступну середу, 23 червня, відбудеться суд щодо народного депутата Владіслава Поляка з групи "Довіра" в кримінальній справі про кнопкодавство. Про це повідомив рух "Чесно".

Перше засідання відбулося 16 червня у Печерському районному суді міста Києва. Засідання вела суддя Світлана Шепутько, за участі прокурора Костянтина Цирфи, самого нардепа і його адвоката.

Сторона захисту не висловила заперечень клопотанню прокурора про виклик на наступне засідання свідків у справі — представників руху "Чесно", працівників Апарату Верховної Ради й народних депутатів, які були свідками вчинення правопорушення.

Засідання 23 червня розпочнеться о 13:00. На ньому суддя має оголосити обвинувальний акт щодо Поляка, а також призначити порядок дослідження письмових і відеодоказів по кримінальній справі, повідомили активісти.

Про те, що Владіслав Поляк кнопкодавив під час голосування за поправки до законопроєкту про обіг земель сільськогосподарського призначення, повідомляв рух "Чесно".

Офіс Генерального прокурора, який очолював Руслан Рябошапка, того ж дня, 21 лютого 2019-го, розпочав кримінальне провадження.

Коли ОГП очолила Ірина Венедіктова, активісти передали прокуратурі смартфон, на який зафільмували кнопкодавство.

У травні до суду направили обвинувальний акт щодо нардепа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Клумби тягнуть на річну зарплату вчителя" - "слугу народу" засипали в Раді квітами

Торік набув чинності закон про забезпечення особистого голосування народними депутатами. За кнопкодавство нардепу загрожує штраф у 51-85 тис. грн.

У разі визнання депутата винним і набуття сили обвинувальним вироком, нардеп буде достроково позбавлений мандата, повідомляв рух "Чесно".

Стаття 84-та Конституції зобов'язує народних депутатів голосувати особисто.

Зараз ви читаєте новину «Суд над кнопкодавом відбудеться наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі