пʼятниця, 21 лютого 2020 16:40

Штраф і на вихід з Ради. Разумкову показали першого кнопкодава в законі
6

У п'ятницю, 21 лютого, позафракційний мажоритарник із Закарпаття Владіслав Поляк неодноразово кнопкодавив під час голосування за поправки до законопроєкту про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Це перший зафіксований випадок кнопкодавства після набрання чинності законом про криміналізацію неособистого голосування, пише рух "Чесно"

На відео видно, як під час голосування за поправку №1223 Поляк спершу голосує на порожньому місці праворуч (місце закріплене за депутатом групи "Довіра" Василем Петьовкою), а потім натискає на кнопку на своєму пульті.

 
 
 

На табло голосування системи "Рада" видно, що "за" проголосували з обох місць.

 
 

Згодом Поляк ще кнопкодавив.

Також нардеп тиснув на обох пультах під час реєстрації.

16 січня набув чинності закон про забезпечення особистого голосування народними депутатами. За кнопкодавство нардепу загрожує штраф у 51-85 тис. грн, однак для цього провину парламентарія необхідно буде спочатку довести в суді.

За розслідування правопорушення повинне взятися Державне бюро розслідувань, але спочатку генпрокурор має зареєструвати відповідне кримінальне провадження.

У разі визнання депутата винним у кнопкодавстві та набрання сили обвинувальним вироком, нардеп буде достроково позбавлений мандата, пише рух.

Автор: УНІАН
  Владислав Поляк обирався по округу №73 у Закарпатській області.
Владислав Поляк обирався по округу №73 у Закарпатській області.

"Тепер ми звертаємося до голови ВРУ Дмитра Разумкова і до генерального прокурора: порушник має понести відповідальність за законом і після рішення суду сплатити штраф і втратити мандат. І не через 5 чи 10 років, коли цього мандата у нього вже і так не буде", - заявляють у "Чесно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турборежим перетворився на балаган. Як "слуги" слухали звіт Гончарука

У Верховній Раді у перший пленарний день 2020 року кнопкодавили двоє колишніх "регіоналів". Кнопкодавили двоє позафракційних – Вадим Новинський і Дмитро Шпенов.

Зараз ви читаєте новину «Штраф і на вихід з Ради. Разумкову показали першого кнопкодава в законі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі