субота, 28 жовтня 2023 06:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Країни Латинської Америки вперше засудили агресію РФ
3

Країни Латинської Америки вперше засудили російську агресію проти України. Там ухвалили резолюцію.

У Латинській Америці зараз є спільна позиція християнсько-демократичних партій із чітким засудженням агресії Росії, заявила заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, повідомляє портал парламенту.

"У текст декларації вдалося включити окремий пункт, де виражається солідарність з Україною, підтримка формули миру президента Володимира Зеленського та засуджується російська агресія проти нашої держави", - зазначила вона.

Уперше в Латинській Америці ухвалено резолюцію із засудженням російської агресії проти України
Фото: rada.gov.ua
Уперше в Латинській Америці ухвалено резолюцію із засудженням російської агресії проти України
Уперше в Латинській Америці ухвалено резолюцію із засудженням російської агресії проти України

34 партії із 21 держави Латинської Америки висловили підтримку Україні у війні проти РФ. Це сталося вперше з моменту повномасштабного російського вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Словенії втрапив у скандал через російських шпигунів

"Ми солідарні з народом України, який страждає від невиправданої, не спровокованої російської агресії. Закликаємо всі країни Америки приєднатися до реалізації формули миру заради досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру в Україні відповідно до Статуту ООН", - йдеться в тексті документа.

Країни Латинської Америки підтримують як Україну, так і Росію. Куба, Венесуела та Нікарагуа солідарні з Кремлем. Росіяни вербують громадян Куби для участі в збройній агресії проти України.

Президент України Володимир Зеленський у березні 2023 року по відеозв'язку поспілкувався з лідером Чилі Габріелем Боричем та обговорив можливість створення "більшої консолідації" латиноамериканської підтримки України.

Зараз ви читаєте новину «Країни Латинської Америки вперше засудили агресію РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі