середа, 07 вересня 2022 14:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Країни Балтії обмежили росіянам в'їзд через сухопутні кордони

Країни Балтії обмежили росіянам в'їзд через сухопутні кордони
Країни Балтії домовилися про обмеження в'їзду росіян через сухопутні кордони. Фото: pixabay.com

Влада Литви, Латвії та Естонії обмежила в'їзд громадян Російської Федерації через сухопутні кордони.

Рішення про обмеження прийматимуть уряди кожної країни окремо відповідно до законодавства. Нові правила набудуть чинності одночасно, заявив 7 вересня міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевичс у Twitter.

"Країни Балтії досягли домовленості про істотне обмеження, за деякими винятками, перетину кордону громадянами РФ, які мають шенгенські візи Євросоюзу", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі висловилися про "візовий бан" для росіян

Обмеження торкнуться росіян, які їхатимуть до балтійських країн із Росії та Білорусі.

Водночас на конференції міністрів закордонних справ сьогодні озвучили подробиці угоди. Глави МЗС країн Балтії пояснили, що винятки зроблять для тих росіян, які перетинатимуть кордони з гуманітарних причин чи відвідуватимуть родичів, а також для дипломатів та водіїв вантажівок.

6 вересня Європейська комісія підтримала зупинення спрощеного візового режиму для всіх громадян Російської Федерації. Такі заходи необхідні, оскільки Росія не повинна мати права на спрощення візового режиму доти, доки веде агресивну війну проти України.

Зараз ви читаєте новину «Країни Балтії обмежили росіянам в'їзд через сухопутні кордони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі