понеділок, 11 березня 2024 14:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберг пообіцяв нарощувати допомогу для України

Столтенберг пообіцяв нарощувати допомогу для України
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що Росія не переможе. Фото: ОП

НАТО буде нарощувати допомогу для України.

Росія ніколи не досягне успіху на полі бою. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав про це під час церемонії підняття прапора Швеції, яка стала 32-м членом Альянсу, передає "Укрінформ".

"Наша підтримка для України залишається значною та має продовжуватися. Президент Путін розпочав цю війну, він може завершити її сьогодні. Але Україна не може цього зробити. Тому що здача не означає миру. Ми маємо продовжувати зміцнювати Україну та показати Путіну, що він не досягне того, чого прагне на полі бою, але має сісти за стіл переговорів та шукати рішення, де Україна визнається та залишається суверенною незалежною державою", - наголосив він.

Коли російський президент Володимир Путін розпочав агресію, він хотів мати менше НАТО на своїх кордонах та прагнув знищити Україну. Але отримав протилежне. Україна зараз ближча до членства в НАТО, ніж будь-коли раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швеція офіційно стала членом НАТО

"Ми стоїмо на боці українців. Союзники продовжують оголошувати про надання нової допомоги на мільярди доларів, включаючи найбільший пакет від Швеції, що містить боєприпаси, засоби протиповітряної оборони та бойові танки", - вказав Столтенберг.

Він наголосив, що приєднання Швеції - це добре для цієї країни, а також для безпеки усього Альянсу.

У 2022 році члени НАТО підписали протоколи про приєднання Фінляндії і Швеції до Північноатлантичного альянсу. Згодом дві країни подали заявки на вступ.

У квітні минулого року Фінляндія стала 31-им членом НАТО.

25 січня президент Туреччини Реджеп Ердоган затвердив ратифікацію членства Швеції у НАТО, а 5 березня ратифікацію підписав президент Угорщини Томаш Шуйок.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг пообіцяв нарощувати допомогу для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі