вівторок, 08 листопада 2022 10:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Ставленики Кремля "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні

Ставленики Кремля "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 8 листопада.

Засоби масового інформування Російської Федерації поширюють чергову маніпуляцію щодо України та вибуху на Кримському мосту, повідомила у вівторок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Депутат держдуми РФ Андрій Луговий попросив генпрокурора перевірити причетність офіцера британських спецслужб Крістофера Доннеллі до вибуху на Кримському мосту, оскільки депутат висловив упевненість, що в теракті простежується британський слід", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова розганяє нові брехні про Україну і розвал ЄС

Дезінформацію поширив також луганський сепаратист Родіон Мірошник, який називає себе "послом ЛНР у Росії". Колаборант заявив, що вилучення владою України п'яти компаній є грабунком під виглядом націоналізації.

"Це банальне пограбування. У всіх випадках на підприємствах змінять менеджмент і почнуть їхній поділ. Усе заради отримання грошей тут і зараз. Військова необхідність – лише привід", – дезінформує зрадник.

Водночас віцеспікер Ради федерації РФ (верхньої палати парламенту країни-агресорки. – Gazeta.ua) Костянтин Косачов заявив, що слова посла України в Сполучених Штатах Америки Оксани Маркарової про "природно властиву" росіянам жорстокість є проявом нацизму. Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

"Будь-яке надання будь-якій національності будь-яких певних рис – це чистої води нацизм. Шкода, що цьому вас не навчили", – сказав він.

Повноважний посол України в США Оксана Маркарова у Facebook відреагувала на слова Папи Римського Франциска, який, за її словами, "якось неуважно читав" Достоєвського.

Папа Римський Франциск не вірить у жорстокість російського народу, тому що "російський народ – це великий народ". Про це Папа сказав на пресконференції на борту літака після повернення з Королівства Бахрейн. Він зазначив, що дуже цінує російський народ та російський гуманізм. "Згадайте Достоєвського, який і донині надихає нас, християн", – сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Ставленики Кремля "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі