неділя, 13 жовтня 2024 01:32

Стало відомо, скільки відкрили проваджень за корупцію на ВЛК

Стало відомо, скільки відкрили проваджень за корупцію на ВЛК
Повідомили, скільки проваджень було відкрито за корупцію в системі ВЛК. Фото: НТА

Від початку 2024 року Служба безпеки України відкрила 14 кримінальних проваджень стосовно протиправних дій співробітників військово-лікарських комісій (ВЛК).

31 особі було повідомлено про підозру у вчиненні корупційних правопорушень, повідомили у командуванні Медичних сил ЗСУ після проведення спільної з СБУ зустрічі із керівниками підрозділів ВЛК для ефективного запобігання корупційним проявам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Непридатність" до служби коштувала до $20 тис.: в Україні викрили ще одну мільйонну схему за участі МСЕК

У двох випадках мова йшла про протиправну діяльність співробітників ВЛК у складі організованих злочинних груп.

"Будь-які прояви корупції є неприйнятними і шкодять інтересам держави, насамперед - її обороноздатності", - заявили в командуванні Медичних сил ЗСУ.

На минулому тижні співробітники Державного бюро розслідувань викрили керівницю Хмельницького центру медико-санітарної експертизи Тетяну Крупу та її сина, начальника Головного управління Пенсійного фонду в області, на незаконному збагачені.

У Крупи в робочому кабінеті виявили $100 тис, підроблені медичні документи, списки ухилянтів із прізвищами і фіктивними діагнозами. Вдома у посадовців знайшли майже $5 млн 244 тис, €300 тис, понад 5 млн грн, брендові прикраси і коштовності.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки відкрили проваджень за корупцію на ВЛК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі