вівторок, 10 вересня 2013 09:15

США можуть відкласти удар по Сирії - президент

США можуть відкласти удар по Сирії - президент
Фото: bbc.co.uk

Президент США Барак Обама заявив, що відкладе плани завдати удару по Сирії, якщо уряд країни погодиться передати арсенал хімічної зброї під міжнародний контроль.

Проте він сумнівається, що уряд Башара Асада виконає цю умову, передає ВВС-Україна.

Напередодні Росія запропонувала Сирії відмовитися від хімічної зброї. Конгрес США, тим часом, готується до дебатів щодо дозволу на військову операцію в Сирії.

США звинувачують Дамаск у військових злочинах, в тому числі у застосуванні хімічної зброї, однак сирійський режим відкидає ці звинувачення.

У понеділок президент США дав серію телевізійних інтерв'ю, спрямованих на зміцнення підтримки з боку Конгресу, а також громадян, які побоюються нових військових дій на Близькому Сході.

Барак Обама наполягає на необхідності здійснити обмежену військову операцію, аби покарати режим президента Сирії Башара Асада за застосування хімічної зброї, а також, утримати його від використовувати цієї зброї знову.

"Я хочу забезпечити, аби норми проти застосування хімічної зброї виконувалися", - сказав пан Обама каналу ABC News.

"Це відповідає нашим інтересам національної безпеки. Якщо ми зможемо досягти цього без військового удару - я віддам перевагу такому варіанту", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «США можуть відкласти удар по Сирії - президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі