пʼятниця, 30 серпня 2024 05:57

США і Китай не погодили план завершення війни в Україні - Салліван

США і Китай не погодили план завершення війни в Україні - Салліван
Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван розповів про обговорення з Китаєм плану завершення війни в Україні. Фото: ВВС

29 серпня радник президента Сполучених Штатів з питань нацбезпеки Джейк Салліван зустрівся з президентом Китаю Сі Цзіньпіном у Пекіні.

Під час зустрічі сторони обговорили повномасштабну війну в Україні, а також імовірність переговорів між президентами, йдеться на сайті Білого дому.

США і КНР не погодили конкретний план щодо переговорів про завершення війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бразилія й Китай не попереджали про підготовку "мирного плану" - посол Мельник

Китай неодноразово заявляв, що війну слід завершити дипломатичним шляхом, стверджує Салліван.

"Ми не дійшли до якогось конкретного плану щодо дипломатії, значною мірою тому, що Сполучені Штати дуже суворо дотримуються простої максими "нічого про Україну без України". Тож, зрештою, саме Україна має вирішити, як вона хоче продовжувати дипломатичні та переговорні процеси", - зазначив він.

22% опитаних українців довіряють Китаю як посереднику під час можливих переговорів між Україною та Росією, свідчать результати опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова.

62% не готові довірити Пекіну таке посередництво.

У Китаї заявили про стурбованість отриманням Україною дозволу на застосування західної зброї по Росії.

Речник МЗС КНР Лінь Цзянь додав, що всім слід зберігати спокій, проявляти стриманість та уникати дій, які можуть призвести до ще більшого загострення ситуації.

Зараз ви читаєте новину «США і Китай не погодили план завершення війни в Україні - Салліван». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі