субота, 20 червня 2009 13:22

США готові допомогти Україні в газовому питанні

США готові допомогти Україні в газовому питанні
Уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський провів зустріч з американською делегацією на чолі зі спеціальним посланцем США з енергетичних питань в Євразії Річардом Морнінгстаром.

Зустріч відбулася за ініціативою американської сторони, повідомляє прес-служба президента України в суботу.

Співбесідники обговорили низку питань двосторонньої і багатобічної співпраці в контексті гарантування національної і міжнародної енергетичної безпеки. Головна увага була приділена обговоренню актуальної ситуації з постачанням та транзитом російського природного газу.

На прохання Р.Морнінгстара Б.Соколовський ознайомив американську делегацію з конкретними заходами, які застосовував і застосовує президент України для врегулювання проблем, які виникають через незбалансовані відносини на українському газовому ринку і складні газові контракти від 19 січня 2009 року.

Була відмічена доцільність залучення додаткових коштів для оплати об"ємів газу, необхідних для закачування в українські підземні газові сховища з метою забезпечення постачань і транзиту на найближчий і наступні осінньо-зимові періоди.

Американська сторона позитивно оцінила дії глави української держави. В той же час представники американської делегації відзначили необхідність реформування українського газового сектора, висловивши готовність сприяти українській стороні в переговорному процесі з врегулювання проблемних питань постачань газу в українську ГТС.

Спеціальний посланець Р.Морнінгстар відзначив необхідність консолідації позицій і зусиль в цьому питанні всіх гілок української влади і суб"єктів господарювання.

Сторони також заздалегідь домовилися найближчим часом обговорити питання співпраці в реалізації проекту Євро-Азійського нафтотранспортного коридору на базі нафтопроводу "Одеса - Броди", повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «США готові допомогти Україні в газовому питанні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі