середа, 03 травня 2017 16:03

США чекають на дві реформи від України

США чекають на дві реформи від України
США позитивно оцінюють реформи в Україні.

США продовжать фінансову підтримку України, американські інвестори чекають на реалізацію двох реформ.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Українська делегація, яку я очолював, брала участь у щорічних весняних зборах Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку (СБ) в США (проходили 18-23 квітня. – ред.). У Вашингтоні також відбулися важливі зустрічі з новою адміністрацією президента США, зокрема, з ключовим представником блоку адміністрації - міністром торгівлі США Вілбуром Россом... Мене запевнили в тому, що фінансову підтримку України продовжать, тому що наша країна стратегічно важлива в регіоні", - зазначив він.

Українська делегація також провела низку зустрічей з інвесторами щодо майбутнього виходу України на зовнішній борговий ринок.

"Ми плануємо виходити на ринки капіталу цього року, тому важливо зараз спілкуватися з інвесторами... Я зустрічався з потенційними інвесторами у Вашингтоні, Нью-Йорку та Бостоні. Усі вони позитивно оцінюють наші реформи, але очікують запуску земельної та пенсійної реформ, щоб остаточно переконатися в тому, що в Україні серйозно налаштовані продовжувати структурні зміни і розвивати економіку", - сказав Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна надійний партнер в ООН - Тіллерсон

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив керівництво Американської торгової палати, що реформу податкової та митної систем в Україні продовжуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «США чекають на дві реформи від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі