середа, 05 червня 2024 08:47

Спецтема: Війна Росії проти України

США анонсували нові поставки зброї Києву

США анонсували нові поставки зброї Києву
США анонсували нові постачання озброєння Україні найближчими тижнями. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки протягом найближчих тижнів передадуть Україні нову допомогу.

Американська зброя змінює ситуацію на полі бою, заявив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван під час брифінгу.

"Україна опинилися в дірі через затримки з відправленням військової допомоги США. Думаю, що ви можете очікувати протягом наступних тижнів оголошення про подальші постачання значного потенціалу Києву", - сказав він.

За словами радника Білого дому, Україна зміцнює лінії у ключових місцях, зокрема, ЗСУ зупиняють наступ РФ на північ від Харкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрінеться з Байденом у Франції та Італії

США постачають Україні боєприпаси та інше озброєння. Салліван погодився з президентом України Володимиром Зеленським, що потрібно більше засобів протиповітряної оборони, і наголосив, що Вашингтон уже працює над цим.

"Зброя, яка надходить на поле бою у тих масштабах і кількості за останні кілька днів і тижнів, вплинула на ситуацію на фронті", - зазначив він.

Президента США Джо Байден на саміті лідерів G7 в Італії проведе переговори щодо непохитної підтримки України з боку всіх членів "Групи семи".

Він також обговорить кроки щодо вилучення заморожених активів РФ. Про це повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

Зараз ви читаєте новину «США анонсували нові поставки зброї Києву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі