понеділок, 20 червня 2022 04:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Спецпредставник ЄС із прав людини приїхав в Україну. Відвідав Бучу і Ірпінь

Спецпредставник ЄС із прав людини приїхав в Україну. Відвідав Бучу і Ірпінь
Еймон Гілмор вперше приїхав в Україну. Фото: Українська правда

Спеціальний представник Європейського Союзу із прав людини Еймон Гілмор у неділю, 19 червня, відвідав постраждалі від російських окупантів міста Буча та Ірпінь.

Гілмор оглянув зруйнований Ірпінський відділ поліції, Романівський міст та пошкоджені під час обстрілу агресорів об'єкти цивільної інфраструктури міста, а також "братську могилу" у Бучі. В поїздці його супроводжував голова поліції Київської області Андрій Нєбитов, повідомила пресслужба Нацполіції.

"Увесь світ був шокований російською агресією в Україні, жорстокістю цих злочинів. Ми докладемо всіх зусиль, щоб винних у цих злочинах було притягнуто до відповідальності. Україна - частина європейської сім'ї. Україна належить до Євросоюзу", - сказав гість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми бачили спустошене місто" - Макрон після Ірпеня "заговорив" українською

Візит Гілмора триватиме кілька днів. Спецпредставник ЄС із прав людини прибув до України, щоб особисто ознайомитися з наслідками порушень прав людини та злочинами, які вчинили військові РФ.

Комісія ООН, створена для розслідування воєнних злочинів в Україні, не може розпочати діалог з російською стороною.

Росія не йде на контакт, повідомив керівник комісії з розслідування Ерік Мозе. Він зазначив, що поки зарано обговорювати докази, зібрані в Києві, Харкові та Сумах, а також у містах Ірпінь та Буча.

Комісія була створена Радою ООН із прав людини для розслідування порушень прав людини та міжнародного гуманітарного права під час російського вторгнення до України.

Зараз ви читаєте новину «Спецпредставник ЄС із прав людини приїхав в Україну. Відвідав Бучу і Ірпінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі