пʼятниця, 06 травня 2022 13:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Шмигаль підтвердив ймовірне оголошення Росією війни Україні 9 травня

Шмигаль підтвердив ймовірне оголошення Росією війни Україні 9 травня
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував наміри Росії щодо 9 травня. Фото: facebook/dshmyhal

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підтвердив інформацію про наміри Росії оголосити Україні повноцінну війну 9 травня.

Водночас поки що точно невідомо, чи оголосить президент РФ Володимир Путін війну Україні. Про це він сказав за підсумками міжнародної донорської конференції на підтримку України, яка проходила у Варшаві.

"За даними партнерських спецслужб у Росії є такі наміри 9 травня оголосити повноцінну війну. Такі розмови, ми розуміємо, що є, такі можливості обговорюються у вищому політичному керівництві, за даними партнерських спецслужб", - зазначив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 травня Путін може оголосити про анексію території України - МВС

Глава уряду зауважив, що поки точно невідомо, чи оголосить президент РФ Володимир Путін війну.

"У кожному разі ми будемо боротися до повної перемоги над окупантом", - наголосив Шмигаль.

Розвідка Великої Британії запевняє, що Володимир Путін може оголосили мобілізацію на 9 травня. Експерти переконані, що така ймовірність є, але це "поховає" режим Путіна.

Згодом стало відомо, що російський диктатор замість так званої спеціальної воєнної операції може оголосити війну в Україні. Путін може захотіти оголосити або про якесь воєнне досягнення в Україні, або про посилення ескалації бойових дій, або про все одночасно.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль підтвердив ймовірне оголошення Росією війни Україні 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі