вівторок, 26 серпня 2014 21:18

Наступні переговори між Порошенком та Путіним можуть відбутися 28 серпня в Туреччині - джерела

Наступні переговори між Порошенком та Путіним можуть відбутися 28 серпня в Туреччині - джерела
Фото: zn.ua

Наступний раунд переговорів між Петром Порошенком та Володимиром Путіним може відбутися вже поточного тижня. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на незалежні одне від одного джерела в дипломатичних відомствах України та Росії.

За даними видання, наразі проробляється можливість того, що 28 серпня Порошенко та Путін разом відвідають Анкару. За цією інформацією розглядається можливість двосторонньої зустрічі Україна-РФ, а також тристоронньої - за участю новообраного президента Турції Реджепа Таїпа Ердогана.

Цього дня в турецькій столиці має відбутися інавгурація Ердогана. Наразі він є прем'єром Турецької республіки, але за підсумками виборів, що відбулися 10 серпня, має обійняти посаду глави держави. На церемонію запрошені президенти низки держав, зокрема – України та Росії.

Наразі ані в Москві, ані в Києві немає остаточного підтвердження про зустріч, запевняють дипломатичні джерела. Водночас, адміністрація президента Порошенка активно працює над її організацією.

За даними Європейської правди, ідею таких переговорів підтримує також Ердоган. Одне з джерел у Москві припустило, що він лобіював цю ідею під час телефонної розмови з Путіним 23 серпня. Водночас, опрацювання такої можливості велося сторонами значно раніше.

Остаточне рішення про проведення переговорів чи про їх скасування, найімовірніше, буде ухвалене ввечері 26 серпня на зустрічі в Мінську.

Зараз ви читаєте новину «Наступні переговори між Порошенком та Путіним можуть відбутися 28 серпня в Туреччині - джерела». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі