вівторок, 04 жовтня 2011 21:53

Спецтема: Арабські революції

Сирія пригрозила ракетними ударами по Ізраїлю і обстрілом кораблів у Перській затоці

Сирія пригрозила ракетними ударами по Ізраїлю і обстрілом кораблів у Перській затоці

Сирія завдасть ракетні удари по Ізраїлю, якщо НАТО почне військові дії в країні. Цим, як передає "Інтерфакс", пригрозив президент Сирії Башар Асад у бесіді з главою МЗС Туреччини Ахметом Давутоглу. Світові ЗМІ чекають, що пізніше у вівторок може пройти голосування Радбезу ООН по резолюції щодо Сирії. Проте арабські ЗМІ відзначають, що цей проект резолюції навряд чи буде схвалений.

"Якщо проти Дамаска будуть прийняті нерозумні заходи, мені знадобитися не більше шести годин, щоб перемістити сотні ракет на Голанські висоти і завдати удару по Тель-Авіву", - заявив Асад.

Президент Сирії також пригрозив, що закличе рух "Хізбалла" в Лівані нанести удар по Ізраїлю.

"Всі ці події відбудуться в перші три години, але в решту три години Іран обстріляє американські кораблі в Перській затоці, так що європейські і американські інтереси постраждають", - зазначив він.

NEWSru Israel цитує також іранське агентство Fars, яке передає слова Асада. Згідно цій цитаті, одним з наслідків нападу на Сирію стане підпал нафтових родовищ в районі затоки, а також блокада Ормузської протоки, через який вивозиться левова частка близькосхідної нафти. Таким чином сирійський лідер відповів на попередження турецького міністра про можливі дії НАТО та США у випадку, якщо Асад не припинить розправу з опозиціонерами.

Раніше сьогодні стало відомо, що прем'єр-міністр Туреччини Реждеп Тайіп Ердоган підтримує проект резолюції Ради безпеки ООН із засудженням Сирії. Ердоган також повідомив, що розглядає можливість введення санкцій проти Дамаска.

Нагадаємо, за останніми даними, загальна кількість загиблих в Сирії за минулі півроку склала 2700 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Сирія пригрозила ракетними ударами по Ізраїлю і обстрілом кораблів у Перській затоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі