пʼятниця, 05 серпня 2011 17:06

Американці звинуватили владу Сирії у вбивстві 2 тисяч осіб

Американці звинуватили владу Сирії у вбивстві 2 тисяч осіб

Держсекретар США Хілларі Клінтон заявила, що, за оцінками американської адміністрації, влада Сирії несе відповідальність за смерть не менше двох тисяч людей різного віку.

Клінтон привела ці цифри, підкріплюючи заяву Держдепартаменту США про те, що уряд Башара Асада втратив свою легітимність в очах народу Сирії. Держсекретар також заявила, що США і далі мають намір "підтримувати простих сирійців в їх прагненні мирно перейти до демократичного ладу".

Раніше президент США Барак Обама говорив про те, що "шокований" діями сирійської влади і пообіцяв і надалі чинити тиск на адміністрацію Асада з метою змусити його піти у відставку.

Свою стурбованість діями влади Сирії також висловили представники ООН. Так генсек організації Пан Гі Мун закликав Асада негайно припинити військові дії в районі міста Хама, яке 31 липня було узяте штурмом за підтримки важкої техніки. При цьому зіткнення урядових військ і опозиції в Хамі тривають.

Низка країн, у тому числі Великобританія, Франція і Німеччина, наполягала на винесенні Радбезом ООН однозначно засудити режим Асада. Однак ця ініціатива не знайшла підтримки у Китаї та Росії, які побоюються повторення лівійського варіанту. В результаті Радбез прийняв "збалансований" (за словами представника Росії при ООН Віталія Чуркіна) варіант заяви, що засуджує дії як сирійської влади, так і повстанців.

Зараз ви читаєте новину «Американці звинуватили владу Сирії у вбивстві 2 тисяч осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі