середа, 16 липня 2014 16:18

Син Джемілєва у Криму перетворився ледь не на полоненого

Син Джемілєва у Криму перетворився ледь не на полоненого
Фото: obozrevatel.com

Український уряд буде вимагати звільнення з-під варти сина народного депутата України фракції "Батьківщина" Мустафи Джемілєва Хайсер і передачі його українським правоохоронним органам.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Ми, як уряд України, будемо вимагати від російської сторони негайного звільнення сина Мустафи Джемілєва і передачі його українським компетентним органам", - сказав Петренко на брифінгу в Києві в середу.

Міністр юстиції пояснив, що Європейський суд з прав людини застосував правило № 39 регламенту і визнав той факт, що юрисдикція апеляційного суду Києва поширюється на територію Криму і підтвердив, що Росія зобов'язана звільнити цю людину.

На брифінгу в середу Джемілєв пояснив, що інформація, поширена у ЗМІ щодо нібито його позову до ЄСПЛ до РФ, некоректна, оскільки йдеться про розгляд ЄСПЛ позову стосовно його сина, який незаконно утримується під вартою. "Насправді, мова йде про інше ... про розгляд Європейськими судом з прав людини позову стосовно незаконного утримання під вартою мого сина", - сказав депутат.

Джемілєв нагадав, що його син в минулому році з необережності вбив людину. Український суд виніс рішення про його звільнення з-під варти після того, як справу було перекваліфіковано на "вбивство з необережності", однак російські правоохоронні органи не відпускають його.

Адвокат Джемілєва Аркадій Бущенко пояснив, що в цьому зв'язку було звернення до ЄСПЛ зі скаргою, і 10 липня Європейський суд надіслав відповідне повідомлення.

Зараз ви читаєте новину «Син Джемілєва у Криму перетворився ледь не на полоненого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі