четвер, 08 листопада 2007 11:21

Симоненку не подобається, як Ющенко реагує на події у Грузії

Комуністична партія засуджує дії влади Грузії щодо опозиціонерів, які вимагають відставки Президента цієї країни Михайла Саакашвілі. Про це сказано в повідомленні прес-служби КПУ.

Відповідну заяву зробив лідер Компартії Петро Симоненко.

"Наказ кинути проти власного народу військові підрозділи, труїти людей сльозоточивим газом, забивати кийками й водометами тільки за те, що вони не згодні з політикою американського ставленика Саакашвілі, з політикою, що привела до глибокої соціально-політичної й економічної кризи, до повного зубожіння країни - це злочин, який має бути засуджений всіма прогресивними силами людства", - заявив Симоненко.

Він розкритикував Президента Віктора Ющенка за те, що він не реагує на відповідні дії грузинської влади.

"Не дивно, що мовчать Сполучені Штати, тому що різні "трояндові", "тюльпанові", "помаранчеві" президенти - це одного американського поля ягоди", - вважає лідер комуністів.

Симоненко закликав Ющенка оприлюднити його офіційну позицію щодо подій у Грузії, а Міністерство закордонних справ відкликати посла України в Грузії для консультацій.

Україна закликає опозицію й владу в Грузії до конструктивного діалогу.

За повідомленнями іноземних ЗМІ, 7 листопада влада Грузії розігнала мітинг, що тривав майже тиждень, у будинку парламенту на проспекті Руставелі в Тбілісі.

Протягом дня поліцейські за допомогою водометів і сльозоточивого газу припиняли спроби демонстрантів збиратися в інших місцях міста.

Грузинська опозиція вимагає відставки Президента й проведення парламентських виборів у квітні 2008 року.

Увечері 7 листопада Президент Грузії Михайло Саакашвілі ввів надзвичайний стан на всій території країни строком на 15 днів.


Зараз ви читаєте новину «Симоненку не подобається, як Ющенко реагує на події у Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі