четвер, 08 листопада 2007 09:46

Яценюк на допомогу Саакашвілі відправив свого представника

Міністерство закордонних справ України наголошує, що дії усіх сторін грузинського конфлікту мають відбуватися з дотриманням демократичних норм. Про це йдеться у заяві МЗС України з приводу останніх подій в Грузі.

"В Україні зі співпереживанням стежать за розвитком останніх подій у Грузії. Виходимо з того, що всі дії сторін мають відбуватися відповідно до конституційних рамок та з дотриманням демократичних норм і стандартів", - зазначається у заяві.

МЗС закликав сторони конфлікту до стриманості та уникнення кроків, що провокують ескалацію напруженості.

"Лише встановлення і розвиток конструктивного діалогу між всіма сторонами має стати ключем до виправлення ситуації, сприяти забезпеченню стабільності та спокою в країні.

Події в Грузії є вийнятково її внутрішньою справою. Водночас Україна підтверджує свою готовність, у разі необхідності, надати допомогу в непростий час випробувань для грузинської демократії", - написано в заяві українського МЗС.

Крім того, міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк терміново направив до Грузії свого Спеціального представника, заступника міністра Костянтина Єлисєєва.

З 1 листопада у Грузії проходили масові акції протесту, організовані опозицією. 7 листопада поліція почала розгони демонстрацій з використанням водометів, сльозогінного газу та пластикових куль, а в ніч з 7 на 8 листопада Президент Грузії Михайло Саакашвілі ввів на всій території Грузії надзвичайний стан терміном на 15 діб, в ході якого заборонено проводити мітинги та демонстрації, випускати інформаційні повідомлення про ситуацію в Грузії на всіх теле- і радіоканалах, крім Громадського телебачення. Саакашвілі заявив про причетність Росії до масових акцій протесту в Грузії, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк на допомогу Саакашвілі відправив свого представника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі