понеділок, 07 листопада 2011 13:12

Симоненка дивує: чому Україна не святкує "незалежність", отриману у 1917 році

Симоненка дивує: чому Україна не святкує "незалежність", отриману у 1917 році

Комуністи не бояться штрафних санкцій через проведення мітингу на Майдані Незалежності, бо вони проводять не акцію, а зустріч депутатів з виборцями.

Про це повідомив лідер КПУ Петро Симоненко: "Було б дуже дивно, якби представники олігархічної влади, які вже 20 років борються з комуністичною партією, не боролися б з нею і сьогодні. Дивно виглядає те, що в Україні не святкують річницю народження незалежної держави. Адже саме завдяки подіям 1917 року Україна відбулася як держава. До цього в України державності не було".

"У забороні на проведення акції немає нічого незвичного — нам кожного року забороняють проведення цих заходів і кожного року влада використовує ініціативу націоналістів, щоб боротися проти комуністів. Саме націоналістів, які є союзниками великого капіталу, влада бере собі у союзники, - додав він. - Хочу звернути увагу (і те саме я заявив і тим, хто прийшов до мене з виконавчим листом) - ми обов'язково проведемо сьогодні зустріч з народними депутатами. Виступаючи сьогодні, ми просто відзвітували про свої дії".

Також Симоненко категорично заперечив, що хтось із присутніх на мітингу бере участь за гроші. "Решта партій справді проводить свої акції за гроші. У нас такого немає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти спалили на Хрещатику прапор Компартії

Наразі мітинг на Майдані Незалежності закінчився. Після мітингу пройде невеликий концерт. Він буде тривати близько 40 хвилин. Виступлять представники Оперного театру, а також артисти - члени КПУ з регіонів.

Водночас у центрі Києва все ще багато міліції: на Хрещатику через кожні 30 метрів стоять по 20-30 правоохоронців.

Зараз ви читаєте новину «Симоненка дивує: чому Україна не святкує "незалежність", отриману у 1917 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі