середа, 21 квітня 2021 09:37

"Сіквел серіалу" - колишній секретар РНБО про дії Зеленського

"Сіквел серіалу" - колишній секретар РНБО про дії Зеленського
Якщо оцінювати рішення Зеленського у розрізі демократії, то виникають великі питання, зауважив Данилюк. Фото: president.gov.ua

Учорашнім рішенням позбавити громадянства трьох осіб президент Володимир Зеленський дав їм можливість уникнути покарання. Про це написав у Facebook колишній секретар РНБО Олександр Данилюк.

"Чому трьох? Чому не всіх? Чи ці троє заслужили на те, щоб уникнути кари, спокійно спакувати валізи й забратися на сонячні береги, а інші – ні? А як щодо справедливого покарання? Розслідування? Судового процесу? Повернення награбованого в бюджет? Презумпції невинуватості зрештою? Для повного сюру чекаємо запиту від Офісу генпрокурора на екстрадицію з метою покарання.

Знаєте, мені це – як сіквел "Слуги народу" (я про серіал, раптом що), увечері після роботи – дуже подобається. Але якщо оцінювати такі рішення в розрізі державної політики, ба більше, розбудови демократії, то постають суттєві питання.

Як людина, яка має певне уявлення про діяльність РНБО, можу сказати: звісно, у рамках її надшироких повноважень можна притягнути за вуха що завгодно. Але заміщення діяльності всієї правоохоронної системи рішеннями РНБО – це, наче оголосити воєнний стан, щоб мати контроль на хлібзаводі.

Не кажучи вже про те, що в нас бозна-що відбувається на кордоні, і саме це має бути пріоритетом для Ради національної безпеки й оборони", - написав Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 скандалів, які трапилися за два роки президентства Зеленського

У вівторок ЗМІ повідомили, що президент Володимир Зеленський припинив громадянство України для Вадима Альперіна та Олександра Єрімічука, проти яких РНБО запровадила санкції. Також припинив громадянство Араіка Амірханяна.

2 квітня РНБО запровадила санкції щодо 10 громадян України Зеленський заявив про "топдесятку української контрабанди".

Зараз ви читаєте новину «"Сіквел серіалу" - колишній секретар РНБО про дії Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі