вівторок, 20 квітня 2021 17:07

Зеленський забрав українське громадянство у фігурантів санкцій РНБО - ЗМІ

Президент Володимир Зеленський припинив громадянство України для Вадима Альперіна та Олександра Єрімічука, проти яких Рада національної безпеки і оборони запровадила санкції. Також припинив громадянство Араіка Амірханяна.

Указ президента опублікувало агентство УНН

Зеленський підписав указ на підставі Конституції та закону "Про громадянство України".

 

Наступним кроком має стати депортація трьох уже колишніх громадян України.

Альперіна президент називав "хрещеним батьком контрабанди". Був затриманий позаторік у листопаді за підозрою у створенні злочинної організації, яка займалася махінаціями з розмитненням товарів, які ввозилися в Україну. За кілька днів вийшов під заставу. Має громадянство Ізраїлю.

Єрімічука називають "Слон". Діяльність його на Буковинській митниці пов'язують з колишнім народним депутатом Максимом Бурбаком. Єрімічук нібито контролює постачання товарів широкого вжитку з Туреччини та Китаю. За інформацією УНН, чоловік має громадянство Румунії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський ввів у дію санкції проти Януковича та його оточення

У червні 2019 року СБУ затримала Амірханяна за підозрою у створенні механізму незаконного переправлення людей з України в Росію через окупований Крим, а також незаконному заволодінні майном українських підприємств на суму майже 20 млн грн.

Також підозрювали у змові зі співробітниками Антимонопольного комітету щодо 200 заблокованих тендерів на понад 20 млрд грн. Однак Амірханян вийшов під заставу. Він оголошений у розшук. Ймовірно, перебуває у Франції.

У лютому цього року СБУ повідомила йому про підозру у справі про привласнення 500 млн грн бюджетних коштів. Частина компаній, які пов'язують з Амірханяом, продовжують спроби участі в тендерах на будівництво доріг.

2 квітня РНБО запровадила санкції щодо 10 громадян України: Вадима Альперіна, Івана Бокала, Володимира Дідуха, Олександра Єрімічука, Олександра Кравченка, Юрія Кушніра, Валерія Пересоляка, Ореста Фірманюка, Олександра Чудакова й Віктора Шермана. Їм на 3 роки заблокували активи, обмежили торгові операції, зупинили виконання фінансових зобов'язань.

Президент Володимир Зеленський заявив про "топдесятку української контрабанди".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський забрав українське громадянство у фігурантів санкцій РНБО - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі