субота, 02 липня 2022 11:29

Спецтема: Війна Росії проти України

"Сигнал для Путіна": у НАТО визнали помилку щодо України

"Сигнал для Путіна": у НАТО визнали помилку щодо України
Ексгенсек НАТО озвучив помилку Альянсу щодо України від 2008 року. Фото: pixabay.com

Відмова НАТО надати Україні план дій щодо вступу в Альянс 2008 року була помилкою.

Про це заявив 1 липня колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен, передає "РБК-Україна".

"Я був за те, щоб дати Україні план дій щодо членства ще 2008 року. Гадаю, що було помилкою не надати його, тому що це дало невірний сигнал (російському диктатору – Gazeta.ua) Володимиру Путіну. Особисто я був би готовий надати план дій щодо членства Україні і зараз", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Расмуссен назвав умову для початку війни між НАТО та Росією

Расмуссен був генеральним секретарем НАТО протягом 2009-2014 років. Він також нагадав, що план дій щодо членства не є гарантією вступу.

"Це Дорожня карта до членства", – зазначив ексгенсек Альянсу.

Україні потрібні сильніші гарантії безпеки, ніж Будапештський меморандум. Проміжним етапом на шляху вступу до НАТО має стати угода щодо 100% гарантій безпеки для України, заявив 1 липня на брифінгу в Офісі президента за результатами першого засідання групи з питань міжнародних безпекових гарантій для України колишній генеральний секретар НАТО. До закінчення конфлікту Україна не зможе стати членом Альянсу. У неї буде свій адаптований шлях.

Зараз ви читаєте новину «"Сигнал для Путіна": у НАТО визнали помилку щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі