вівторок, 02 січня 2024 07:34

Сі Цзіньпін написав Байдену листа із пропозицією

Сі Цзіньпін написав Байдену листа із пропозицією
Сі Цзіньпін запропонував Джо Байдену "мирне співіснування" Китаю і США. Фото: eastnews.ua

Китай та США повинні прагнути до мирного співіснування, адже дві найбільші економіки світу мають стабілізувати напружені відносини.

Протягом останніх 45 років китайсько-американські стосунки переживали періоди успіху та викликів, однак в цілому просувалися вперед, що сприяло не лише підвищенню благополуччя обох народів, а й сприяло світовому миру, стабільності та процвітанню, заявив лідер Китаю Сі Цзіньпін у своєму новорічному листі, приуроченому до відзначення встановлення дипломатичних відносин між Китаєм і США у січні 1979 року, повідомляє China Central Television.

"Історія підтвердила і продовжить повністю доводити, що дотримання принципів взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідної співпраці, є правильним шляхом для КНР і Сполучених Штатів ладнати один з одним, і це має стати напрямом спільних зусиль Китаю та США в нову еру", - написав президент Китаю своєму колезі Джо Байдену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екскомандувач НАТО оцінив імовірність війни Китаю проти США

Китайський лідер нагадав, що 1 січня 1979 року Вашингтон офіційно розірвав дипломатичні відносини з Тайбеєм на користь визнання Пекіна.

Байден також надіслав Сі Цзіньпіну вітального листа з нагоди 45-річчя. У ньому американський лідер визнав, що відносини між США та Китаєм сприяли процвітанню та створили можливості для обох країн, а також для решти світу.

"Я з нетерпінням чекаю розвитку прогресу, досягнутого нашими попередниками, а також наших зустрічей і дискусій, щоб продовжувати розвивати відносини між США і Китаєм", - написав Байден.

Тим часом лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що готовий знищити столиці США і Південної Кореї, якщо ці країни оберуть шлях військової конфронтації проти КНДР.

Пхеньян без найменшого вагання завдасть нищівного удару і знищить столиці ворога, використовуючи весь наявний арсенал, сказав північнокорейський диктатор на новорічній зустрічі з командирами Корейської народної армії.

Зараз ви читаєте новину «Сі Цзіньпін написав Байдену листа із пропозицією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі