вівторок, 11 березня 2014 15:58

Шеремета вперше додзвонився до російського міністра економіки

Шеремета вперше додзвонився до російського міністра економіки
Павло Шеремета. Фото: gordonua.com

Міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв відповів на телефонний дзвінок міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремета.

"Контакт був, вдячний пану Улюкаєву, що відповів на мій дзвінок... Розмова була нетривала", - сказав український міністр в ефірі радіо "Ехо Москви" у вівторок, не уточнивши подробиць розмови.

Шеремета підкреслив, що в ході таких контактів з великим інтересом хотів би обговорювати спільні проблеми та виклики, що стоять перед двома країнами, для збільшення їх довгострокових конкурентних переваг, ніж питання, які розділяють Україну і РФ. Серед таких спільних тем український міністр назвав зниження темпів економічного зростання, завдання переходу від сировинної економіки до інтелектуальної, підйом в рейтингу ведення бізнесу.

Нагадаємо, члени нового українського уряду раніше скаржилися, що вони неодноразово намагалися вийти на контакт з російськими партнерами, але їх просто не з'єднують в телефонному режимі і не відповідають на запити.

Прем'єр України Арсеній Яценюк у вівторок повідомив, що протягом п'яти днів не може поспілкуватися з керівництвом Росії. У свою чергу президент Росії Володимир Путін 4 березня повідомив, що кілька днів до цього доручив уряду продумати, як можна продовжувати контакти з владою у Києві, які російська сторона не вважає цілком легітимними, з метою зберегти взаємодію у сфері економіки та промисловості.

Зараз ви читаєте новину «Шеремета вперше додзвонився до російського міністра економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі