вівторок, 11 квітня 2017 15:01

Сепаратистське кодло чекає слушного шансу для реваншу - Іллєнко

Сепаратистське кодло чекає слушного шансу для реваншу - Іллєнко
"Свобода" вимагає очищення України від сепаратистського кодла, яке засіло по областях і чекає слушного шансу для реваншу. Фото: vgolos.com.ua

Місцева влада в областях утворює антиукраїнський синдикат з криміналітетом, тітушками й правоохоронцями.

Про це на брифінгу в парламенті заявив народний депутат Андрій Іллєнко, передає прес-служба ВО "Свобода".

"Спочатку виникла ситуація в Полтаві, яка триває досі. Громада продовжує блокувати міськраду, аби місцева влада нарешті почала чути людей і припинила свавілля забудовників.

Тим часом учора відбулися надзвичайно тривожні події в Одесі. Ми знаємо, наскільки це місто й область є стратегічно важливими для України. Ми знаємо, скільки зусиль доклали українці до запобігання поширенню сепаратизму й "русского мира" в Одесі. Учора там зібралася абсолютно сепаратистська акція під відверто проросійськими гаслами й антиукраїнською символікою. Це відбувалося безпосередньо в центрі міста. Поліція й інші правоохоронні органи не те, що не перешкоджали цьому шабашу – вони навпаки його охороняли. А коли туди прийшли патріоти і висловили обурення – поліція почала застосовувати грубу фізичну силу до них. Затримали 15-х активістів, з них 11 – представники ВО "Свобода" й ВГО "Сокіл". Відповідно, це позиція, яку обійняла одеська влада й одеська поліція щодо патріотичних сил.

Учора в Харкові поліція захищала не просто сепаратистів, а напряму російський банк – від патріотів, які прийшли запитати, чому на четвертому році війни в Україні вільно працює державний банк окупанта", – нагадав Іллєнко.

"Центральна влада, якщо вона ще взагалі є, має втрутитися у випадки, які сталися в Одесі, Харкові й Полтаві. Ми вимагаємо навести порядок: негайно розслідувати усі ці ситуації і очистити Україну від сепаратистського кодла, яке засіло по областях і чекає слушного шансу для реваншу", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сепартистам треба заборонити голосувати - експерт

Фракція "Самопомочі" вимагає від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана пояснень щодо залякування та розгонів протестних акцій у Полтаві, Харкові й Одесі.

Зараз ви читаєте новину «Сепаратистське кодло чекає слушного шансу для реваншу - Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі