понеділок, 14 грудня 2015 22:54

Сепартистам треба заборонити голосувати - експерт

Сепартистам треба заборонити голосувати - експерт

Сепаратистів потрібно позбавляти права голосу на виборах після відповідної зміни законодавства. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив екс-нардеп Віктор Мусіяка, коментуючи схвалення Петром Порошенком петиції за позбавлення громадянства сепаратистів.

"Стаття 25 Конституції говорить, що громадянин України не може бути позбавлений українського громадянства. Конституцію, звісно, можна поміняти. Але це не відповідатиме цивілізованим нормам. Сепаратиста навіть не можна вигнати з держави. Є сенс позбавляти їх права голосу. Щоб долю країни вирішували патріоти", - сказав він.

Політик додав, що для того, щоб узаконити відповідне покарання за сепаратизм, необхідно змінити Конституцію. А також визначитись, хто має визнавати людину сепаратистом: поліція чи суд. Внести зміни до Кримінального кодексу.

Він розкритикував ідею позбавляти сепаратистів громадянства.

"Теоретично, якщо ми дійсно зможемо позбавляти громадянства сепаратистів, то з ким ми матимемо справу? З особами без громадянства. Хоча їм буде все одно. Після позбавлення громадянства потрібно буде виселяти їх потім. Але ж хто їх прийме? Пропоную спершу виперти з України чужих. А зі своїми вже якось розбиратися. По чинному закону", - наголосив Мусіяка.

Нагадаємо, сьогодні Петро Порошенко перенаправив до парламенту ініціативу українців позбавляти громадянства за сепаратизм. За чинною Конституцією така процедура не передбачена. Він наголосив, що в умовах війни "країна повинна мати такий інструмент. Цієї весни Центр Разумкова провів опитування, згідно якого більшість респондентів (48,6%) схвалює позбавлення громадянства сепаратистів. Такими вони вважають громадян України, які підтримали російську агресію, анексію Криму та сепаратистські рухи на сході і півдні.

Зараз ви читаєте новину «Сепартистам треба заборонити голосувати - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі