субота, 07 червня 2014 10:00

Сьогодні в присутності щонайменше 50 делегацій Порошенко присягне на вірність українському народу

Сьогодні в присутності щонайменше 50 делегацій Порошенко присягне на вірність українському народу
Фото: tasha-pavlova.com

Сьогодні, 7 червня 0 10:00, переможець президентських виборів Петро Порошенко присягне на вірність українському народу. Свідками дійства стануть щонайменше 50 іноземних делегацій.

У складі іноземних делегацій в Україну прибудуть керівники держав, парламентів, урядів та інших міжнародних інститутів з Америки, Азії, Європи. Зокрема, участь в інавгурації візьмуть віце-президент США Джо Байден, президенти Польщі й Литви Броніслав Коморовський і Даля Грибаускайте, президент Швейцарії і чинний голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер, президенти Німеччини й Грузії Йоахім Гаук та Георгій Маргвелашвілі, прем'єр Канади Стівен Гарпер, голова Європейської Ради Герман Ван Ромпей, генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаньєр, заступник Генсека ООН Джеффрі Фельдман. Від Китаю на церемонії інавгурації Президента України Петра Порошенка як спецпосланник Голови КНР Сі Цзіньпіна буде присутнім міністр культури Цай У (Cai Wu).

Зважаючи на нинішню ситуацію в країні, президенту РФ Володимиру Путіну запрошення не надіслали. Росію запросили на рівні тимчасового повіреного у справах РФ в Україні Андрія Воробйова. Втім, згодом стало відомо, що Росію на інавгурації Президента України представлятиме посол РФ в Україні Михайло Зурабов.

 

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в присутності щонайменше 50 делегацій Порошенко присягне на вірність українському народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі