четвер, 04 червня 2009 09:47

СБУ звинуватили в "зломі" комп"ютера Тимошенко

СБУ звинуватили в "зломі" комп"ютера Тимошенко

В оприлюдненні тексту домовленостей між Парією регіонів і БЮТ звинувачують Службу безпеки України.

Про це в четвер пише газета Сегодня з посиланням на джерело, близьке до переговорів, говорячи про те, що на початку тижня в інтернеті з"явився докладний виклад коаліційних домовленостей БЮТ і Партії Регіонів.

"Інформація була настільки точною, як говориться, до останньої коми, що стає одразу зрозумілим, що її міг "злити" у ЗМІ тільки той, хто має на руках проект домовленостей, — сказав співрозмовник.

"У повному вигляді він є тільки в трьох осіб. У Віктора Януковича, але той комп"ютером не користується, і в нього текст був в роздрукованому виді. Другий екземпляр — у ноутбуці Бориса Колеснікова, але той завжди з ним. Третій екземпляр — у кабмінівському комп"ютері Юлії Тимошенко", - розповів він.

"Висновок напрошується, що забрали інформацію саме з комп"ютера прем"єра. Ми обговорили це питання і прийшли до висновку, що це могла зробити тільки СБУ. Якщо це так, то спецслужба попросту украла інформацію і передала в пресу", - зазначає джерело.

У свою чергу прес-секретар глави СБУ Марина Остапенко назвала це твердження маячнею.

"Маячня! Спецслужба політикою не займається. І такі чутки не коментує", - заявила вона.

У той же час інформоване джерело в СБУ заявило, що інформація є провокацією, однак зазначив, що в спецслужб є дані про переговори.

"У принципі, ми не проти, навпаки, були б дуже раді мати такі круті можливості доступу до інформаційних систем. Однак зараз вони, на жаль, значно скромніші", - сказав він.

"Говорячи про даний випадок, — СБУ комп"ютери не зламувала, у чужі ноутбуки не вторгалася. Подібні розмови — некрасива провокація з боку тих, хто їх поширює. Однак заперечувати, що ми маємо точні дані про переговори по ПРіБЮТ я не буду. Слава богу, є ще в Україні чесні люди — їм дякувати треба за високу свідомість", - заявив він.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «СБУ звинуватили в "зломі" комп"ютера Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі