середа, 21 березня 2018 14:38

Савченко хоче доступу до держтаємниці

Савченко хоче доступу до держтаємниці
Позафракційний народний депутат Надія Савченко оскаржує своє виключення з Комітету з питань національної безпеки та оборони. Фото: УНІАН

Позафракційний народний депутат Надія Савченко оскаржує своє виключення з Комітету з питань національної безпеки та оборони.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Сьогодні мною було подано адміністративний позов до Верховного суду України про визнання незаконною та скасування постанови Верховної Ради щодо виключення мене із членів комітету з національної безпеки та оборони", – заявила нардеп.

Савченко вважає, постанова Верховної Ради від 15 березня "є незаконною та підлягає скасуванню, оскільки підстави, визначені чинним законодавством, для прийняття такого рішення відсутні".

"Неможливо виключити члена комітету з комітету. В законодавстві України є тільки механізми відкликання голови комітету, заступника голови та секретаря комітету", – заявила вона.

Перебування у комітеті дає доступ до державної таємниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підготовка до замаху на Порошенка, повалення конституційного ладу, змова з ватажками ДНР - опублікували подання ГПУ на Савченко

15 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді, що Надія Савченко планувала "терористичний акт у стінах парламенту: знищити бойовими гранатами дві ложі, мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе".

Савченко підтвердила такі заяви, однак зазначила, що робила їх, щоб влада відчула страх.

Зараз ви читаєте новину «Савченко хоче доступу до держтаємниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі