вівторок, 20 березня 2018 21:46

Підготовка до замаху на Порошенка, повалення конституційного ладу, змова з ватажками ДНР - опублікували подання ГПУ на Савченко

Підготовка до замаху на Порошенка, повалення конституційного ладу, змова з ватажками ДНР - опублікували подання ГПУ на Савченко
Позафракційного народного депутата Надію Савченко підозрюють у підготовці до замаху, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. Фото: bykvu.com

Позафракційного народного депутата Надію Савченко підозрюють у підготовці до замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабінету міністрів, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР.

Про це йдеться у поданні генпрокурора Юрія Луценка до Верховної Ради на надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Текст подань опублікував народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко у Facebook.

"Савченко Надія Вікторівна, будучи радикально налаштованою особою... з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні... вступила у змову з Рубаном В. В (керівник центру "Офіцерський корпус". - Gazeta.ua), Захарченком О.В, Тимофєєвим О. Ю (ватажки ДНР. - Gazeta.ua)", - йдеться у тексті.

Далі по тексту Савченко інкримінують ч. 1 ст. 109 КК України - "Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади".

У ГПУ заявляють, що у листопаді 2017-го у Макіївці, Горлівці і Донецьку Савченко "підшукала та придбала необхідні знаряддя для вчинення злочину - вогнепальну зброю, бойові припаси, вибухові речовини і пристрої".

Також прокуратура інкримінує нардепу "змову з групою осіб".

"Савченко Н. В вчинила готування до посягання на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабінету міністрів, керівників політичних партій", - вказують у поданні.

Також в документі йдеться про "готування до терористичного акту".

Всі три подання підписані генпрокурором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко зробила заяву щодо Савченко

15 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді, що Надія Савченко планувала "терористичний акт у стінах парламенту: знищити бойовими гранатами дві ложі, мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе".

Генпрокурор вніс до ВР подання на зняття депутатської недоторканності з Савченко, яке планують розглянути 22 березня.

Зараз ви читаєте новину «Підготовка до замаху на Порошенка, повалення конституційного ладу, змова з ватажками ДНР - опублікували подання ГПУ на Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі