вівторок, 14 липня 2009 15:11

Саркозі вважає Тимошенко Месією для України

Автор: Фото Reuters
  Юлія Тимошенко під час зустрічі з Ніколя Саркозі 4 березня 2009 року
Юлія Тимошенко під час зустрічі з Ніколя Саркозі 4 березня 2009 року

Президент Франції Ніколя Саркозі від імені очолюваного ним Союзу за народний рух привітав партію прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко "Батьківщину" із десятиріччям і пообіцяв особисто приїхати до Києва, щоб підтримати Тимошенко на виборах.

Відповідне звернення зачитав депутат національної асамблеї Франції, президент парламентської групи Франція-Україна Тьєрі Маріані.

"Як генеральний секретар Союзу за народний рух, я знаю, що Україна зобов"язана своєму прем"єр-міністрові Юлії Тимошенко. Безумовно, вона є лідером, якого ви потребуєте під час нинішньої фінансово-економічної кризи, а також перед обличчям викликів, пов"язаних із модернізацією вашої енергетичної системи", - зачитав Маріані привітання Саркозі.

Також президент Франції підкреслив, що Юлія Тимошенко є тим лідером, який надає партії велику перспективу, про що свідчить її постійна участь у самітах Європейської народної партії разом з главами інших європейських держав та урядів.

"Союз за народний рух і партія "Батьківщина" належать до однієї сім"ї Європейської народної партії. Саме тому ми повинні співпрацювати і залишатися єдиними. Саме тому Союз за народний рух буде завжди поруч з вами під час майбутніх виборів", - йдеться у привітанні Саркозі.

"Що стосується мене, то я особисто приїду підтримати Вас під час майбутньої виборчої кампанії", - сказав французький лідер, звертаючись до Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, сьогодні, 13 липня, партія прем"єра "Батьківщина" відзначає своє 10-річчя. Серед лідерів іноземних держав партію, крім Саркозі, привітав також прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск.

За матеріалом: Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Саркозі вважає Тимошенко Месією для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі