понеділок, 05 січня 2015 12:54

Санції проти Росії можуть бути скасовані - Олланд

Санції проти Росії можуть бути скасовані - Олланд
Фото: http://ria.ru

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що "криза в Росії", яка викликана, в тому числі санкціями ЄС, не приносить користі Європі.

"Я не виступаю за політику найгіршого. Я думаю, що санкції тепер повинні зупинитися. Зупинитися в тому сенсі, що вони можуть бути скасовані, якщо є прогрес. Якщо не буде прогресу, санкції залишаться", - сказав Олланд у понеділок в інтерв'ю французькому радіо "Франс Ентер".

Олланд висловив думку, що президент РФ не має наміру анексувати схід України, але він не хоче, щоб Київ перейшов у табір НАТО.

Париж вже протягом місяців бере участі в пошуку згоди щодо України. Президент Франції зазначив, що війна, що проходить у двох-трьох годинах польоту від Парижа, вже принесла близько 5 тис. жертв.

"Європа не може залишатися байдужою", - зазначив французький президент. Зокрема, Франція і Німеччина вирішили шукати вихід.

Олланд при цьому зауважив, що він поїде на зустріч до Астани 15 січня лише за умови, якщо буде досягнутий новий прогрес, а не тільки, щоб провести засідання і поговорити без просування. Однак він розраховує на прогрес.

Президент нагадав, що спілкувався наприкінці минулого року з Володимиром Путіним, президентом України Петром Порошенком і канцлером ФРН Ангелою Меркель. Вдалося домогтися деякого прогресу.

На його думку, президенту РФ треба ясно викласти позицію Європи. "Потрібно сказати йому, чого ми хочемо і чого не хочемо", - заявив Олланд, зазначивши ослаблення економіки Росії від санкцій і падіння цін на нафту.

На думку Олланда, санкції відносно Росії мали ефект, незважаючи на заяви про те, що вони ні на що не вплинули.

Зараз ви читаєте новину «Санції проти Росії можуть бути скасовані - Олланд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі