середа, 23 січня 2013 11:44

"Садовий увійде в історію Львова, як людина, яка женеться за наживою" - депутат міськради

"Садовий увійде в історію Львова, як людина, яка женеться за наживою" - депутат міськради
Олександр Алексєєв виступає на захист мистецького ринку у Львові. Фото: frontzmin.ua

Наприкінці грудня минулого року у Львівській міськраді перший заступник мера Олег Синютка підписав проект ухвали про перенесення мистецького ринку "Вернісаж" з площі Вічевої у центрі міста на Високий Замок. Торговці обурені, на їх захист стали депутати "Фронту змін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можна знайти людину, яка б на посаді міністра культури завдавала мінімальної шкоди" - Оксана Забужко

"Підготували відкритого листа до Андрія Садового. Закликаємо негайно припинити відверто аморальні, абсурдні та безчесні дії щодо ринку товарів народного ужиткового мистецтва "Вернісаж". Садовий вкотре намагаєтеся витіснити цей ринок з центру міста. Не зважає, що він вже давно став візитною карткою Львова і є дуже популярним місцем серед туристів. Крім того це осередок збереження і примноження українського народного ужиткового мистецтва. Та, вочевидь, для нього це нічого не значить", - зазначив депутат Львівської міської ради Олександр Алексєєв.

За його словами, усі розуміють, що ринку не дають спокою через землю, на якій він розташований – площу в центрі Львова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман відмовляється від посади голови Мінкульту, ним може стати Богуцький - експерт

"У 2008 році хотіли "вижити" "Вернісаж", аби на його місці збудувати готельний комплекс. Тому немає сумніву, що схожі плани виношуються і сьогодні. Потенційним "інвесторам" байдуже, що там під землею є безцінні артефакти, які можуть багато розповісти про історію міста, що ця площа, на якій стояв Низький Замок і фактично народжувався Львів, є святою для кожного львів'янина. Їм байдуже, що тут категорично заборонено щось будувати, оскільки ця територія має подвійний охоронний статус – входить до Переліку культурної спадщини ЮНЕСКО та належить до Державного історико-архітектурного заповідника. Просимо перестати тиснути на підприємців "Вернісажу", адже вони системно наповнюють казну Львова. Інакше Садовий ввійде в історію Львова, як борець з малим та середнім бізнесом і людина, яка женеться за наживою", - зауважив депутат.

Сам міський голова Львова Андрій Садовий запевняє, "Вернісаж" залишиться на своєму місці.

Зараз ви читаєте новину «"Садовий увійде в історію Львова, як людина, яка женеться за наживою" - депутат міськради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі