середа, 11 червня 2014 18:40

З Путіним треба говорити на нейтральній території — Гавриш

З Путіним треба говорити на нейтральній території — Гавриш
Фото: economics.unian.ua

Бажання почати мирні переговори між Україною та Росією і зупинити вогонь на сході України має бути двостороннє. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив екс-нардеп Степан Гавриш.

"Нам дійсно потрібен стіл переговорів з Росією. Але Росія не проявила поки що жодного наміру вести ці переговори. Порошенку треба вести переговори з Путіним, а не Лавровим чи послом Російської Федерації. Також ці переговори повинні відбутися не в Москві, а на нейтральному майданчику. Можливо, в Женеві. Причому в присутності західних лідерів, які гарантуватимуть хід цих переговорів і досягнення їх результатів", - розповів Гавриш.

Він зазначив, що Порошенко повинен діяти рішуче щодо Росії.

"Перша вимога українців сьогодні - це євроінтеграція. Друга - війна з тероризмом на Сході. А вже потім реформи. Тобто нація готова об'єднатися навколо сильного і жорсткого лідера. Тому Порошенко має діяти виважено і рішуче, орієнтуючись на позицію суспільства. Бо військові та політичні експерти не бачать перспектив у тому, щоб унеможливити тероризм на Сході в процесі мирних переговорів з Росією. Бо задіяно занадто багато політико-військових, кримінально-бізнесових груп, які ідейно протестують проти Києва", - розповів екс-нардеп.

Також Гавриш назвав поспішною заяву Порошенка щодо підписання нового договору про безпеку України: "Петро Олексійович, у своїй промові на інавгурації, заявив про необхідність підписати новий договір про безпеку України, натомість Будапештському меморандуму. Думаю, заява поспішна. Не варто так девальвувати Будапештський меморандум, який був підписаний трьома президентами — це Клінтоном, Єльциним і Кучмою. Також до цього договору приєдналась і Франція".

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив про готовність сідати за стіл переговорів з Росією, оскільки не бачить іншого шляху.

Зараз ви читаєте новину «З Путіним треба говорити на нейтральній території — Гавриш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі