вівторок, 12 грудня 2023 20:57

Росіяни зазнають великих втрат, але Путін не відступить - розвідка США

Росіяни зазнають великих втрат, але Путін не відступить - розвідка США
РФ втратила понад 13 тис. особового складу уздовж лінії Авдіївка-Новопавлівка. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти зазнають великих втрат у війні проти України.

Але вони мають намір продовжувати просуватися вперед. Про це свідчать розсекречені дані американської розвідки, передає CNN.

"З моменту початку наступу в жовтні, за нашими оцінками, російські військові втратили понад 13 тисяч особового складу уздовж лінії Авдіївка-Новопавлівка та втратили понад 220 бойових машин, що еквівалентно шести маневровим батальйонам лише у техніці", - сказав речник Ради національної безпеки США Едрієн Вотсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мертві руїни": у мережі показали зруйновану Росією Авдіївку

Російський президент Володимир Путін "все ще прагне завоювати" Україну. Але його спроби наступати не привели до жодних стратегічних здобутків, наголосив він.

"Інші нещодавно розсекречені розвіддані США свідчать про те, що Росія, схоже, вважає, що військовий тупик протягом зими вичерпає підтримку Заходу для України і в кінцевому підсумку дасть Росії перевагу, попри її втрати та постійну нестачу навченого персоналу, боєприпасів і обладнання", - додав Вотсон.

Він вказав, що Путін чітко стежить за подіями у Конгресі.

"І нам потрібно, щоб Конгрес діяв цього місяця, щоб підтримати Україну в скрутний час", - наголосив речник.

Під час боїв біля Авдіївки Донецької області Збройні сили України провели успішні локальні контратаки.

РФ намагається здійснити одну зі своїх атак "кліщами", щоб оточити Авдіївку та її добре захищену промислову зону, повідомляє в розвідувальному огляді на 11 грудня Міноборони Великої Британії. Українські підрозділи, ймовірно, провели успішні контратаки, позбавивши армію РФ повного контролю над селом Степове.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни зазнають великих втрат, але Путін не відступить - розвідка США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі