середа, 10 січня 2024 00:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни на окупованих територіях почали брати в армію фермерів і неповнолітніх - ГУР

Росіяни на окупованих територіях почали брати в армію фермерів і неповнолітніх - ГУР
Росіяни почали брати в армію українських фермерів. Фото: Укрінформ

Російські окупанти активізували механізми примусової мобілізації в окупованих громадах на Херсонщині та в Запоріжжі.

Це спричинено необхідністю покривати втрати особового складу, а також зниженням підтримки війни серед населення РФ, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

"Нині чекісти особливу увагу зосередили на фермерах: по господарствах у низці населених пунктів росіяни розіслали письмові вимоги негайно стати на військовий облік усім чоловікам призовного віку", - пояснює воєнна розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ збільшили призовний вік до 30 років

У випадку невиконання такої директиви окупантів сільськогосподарські підприємства або окремі фермери каратимуться штрафами у розмірі 400 000 рублів (~170 000 грн), проте сплата цих коштів не гарантує уникнення в участі у війні проти України у лавах Збройних сил РФ.

Фактично, в окупації під загрозою примусової мобілізації перебувають усі чоловіки віком від 18 до 65 років, а нерідко й 16-річні та 17-річні підлітки, яких Росія так само заганяє до окупаційного війська, підсумовує відомство.

Російські загарбники продовжують підготовку до масової мобілізації на тимчасово окупованих територіях.

Згідно з планом окупаційних "військкоматів", з березня 2024 року всі 17-річні підлітки мають стати на військовий облік, повідомляє Центр національного спротиву.

Після президентських виборів Росія планує наростити темпи мобілізації, які поширені на захоплені землі.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни на окупованих територіях почали брати в армію фермерів і неповнолітніх - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі