середа, 20 вересня 2023 03:03

Росіяни хочуть підкорити всі народи світу. Цього ніколи не буде – Дуда

Росіяни хочуть підкорити всі народи світу. Цього ніколи не буде – Дуда
Президент Польщі Анджей Дуда прокоментував поведінку росіян на світовій арені. Фото: Getty Images

Росіяни вважають, що усі народи світу мають підкорятися їм, але цього більше ніколи не буде.

Розв'язуючи війну проти України, російський диктатор Володимир Путін хотів відновити Російську імперію та розділити світ, але у нього нічого не вийшло, заявив президент Польщі Анджей Дуда, виступаючи на 78-й Генасамблеї ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда виголосив сильну промову про Крим і Україну

Він наголосив, що світу потрібні сміливі та далекоглядні лідери. За приклад такого лідера він навів експрезидента Польщі Леха Качинського, який загинув в авіакатастрофі під Смоленськом у 2010 році.

"Лідер, який десятки років тому намагався звернутися до політиків із застереженням про імперську політику Росії", – згадав Дуда.

Дуда використав свою промову на Генасамблеї ООН, щоб закликати світових лідерів протистояти Володимиру Путіну.

За його словами, повномасштабна агресія Росії проти України призвела до величезних глобальних проблем і стала випробуванням для міжнародного світового порядку.

Він заявив, що війна в Україні має закінчитися, а не бути замороженою, а це можливо лише за умови відновлення територіальної цілісності України.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни хочуть підкорити всі народи світу. Цього ніколи не буде – Дуда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі