четвер, 10 березня 2022 00:57

Росія спробує нав'язати Україні "план Беннета" - Піонтковський

Росія спробує нав'язати Україні "план Беннета" - Піонтковський
Росія підготувала для України "план Беннета". Фото: zahid.espreso.tv

На зустрічі в Анталії голови МЗС України Дмитра Кулеби із російським міністром Лавровим Росія буде намагатися нав'язати Україні так званий план Беннета.

Про це розповів російський журналіст і публіцист Андрій Піонтковський, повідомляє Телеграф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиск на Росію має зростати - Кулеба переговорив з Блінкеном

"Про нього поки що офіційно не оголошено, але основні його параметри більш-менш відомі. Путін не зміг досягти своєї мети військовою агресією, але досягає зараз дипломатичним тиском, завдяки тому, що Захід не наважується навіть на найскромніші кроки підтримки України", - каже російський публіцист.

Він також перерахував основні позиції цього "плану Беннета": Москва відмовляється від окупації всієї України, зберігаючи Донецьку, Луганську область і Крим; Україна відмовляється від вступу до НАТО, заявляє про свій нейтралітет; змиряється з тим, що Крим і Донбас залишаються російськими.

З "позитивного" для України Піонтовський бачить у цьому плані наступне: не буде російської окупації всієї України; збереження України у існуючій формі та збереження існуючої влади; демілітаризація стосується лише Донбасу; слово денацифікація вже не згадується.

Позиція української сторони у переговорах з Росією полягає у припиненні бойових дій, відведенні російських сил з України та захисті своєї території.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «Росія спробує нав'язати Україні "план Беннета" - Піонтковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі