неділя, 13 березня 2022 17:16

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росії потрібна передишка" - навіщо Путіну білоруська армія в Україні

"Росії потрібна передишка" - навіщо Путіну білоруська армія в Україні
Лукашенко боїться втратити владу, говорить політтехнолог Олексій Голобуцький. Фото: "Укрінформ"

Президент Росії Володимир Путін хоче залучити білоруську армію для нападу на Україну. Це може принести внутрішні проблеми самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку. Про це Gazeta.ua розповів політтехнолог Олексій Голобуцький.

"Бажання Росії втягнути Білорусь у війну, звичайно, є. Але допомога може бути не така вже й велика. Бо називають цифри до 20 тисяч боєздатних солдатів у тій армії. Всі інші операції, які не вимагають залучення сухопутних військ, і так здійснюються з території Білорусі. Лукашенко розуміє, що зараз віддати військових на війну - викликати ще один елемент спротиву в самій Білорусі. Це вже його особиста небезпека", - говорить Голобуцький.

Ці війська, коли ЗСУ дадуть їм відсіч, повернуться у Білорусь із зовсім іншими настроями, каже політтехнолог.

"Путіну дійсно не вистачає солдатів. Проводити навіть часткову мобілізацію у Росії дуже небезпечно - через настрої в країні. Тому варіант-передишка для Росії - це залучення білоруських солдатів", - додає Голобуцький.

Лукашенко боїться втратити владу, говорить політтехнолог.

"Але протистояти Путіну він не може. Хіба що домовлятися на рівні особистих відносин. Також є небажання Путіна давати своєму населенню приклад зміни влади, як це може статися у Білорусі", - каже Голобуцький.

У разі відкритого вторгнення, Білорусь отримує санкції такі ж як Росія, може, навіть більші, наголошує політтехнолог.

"Але вплив від них набагато менший, ніж санкції для Росії" - додає Голобуцький.

11 березня самопроголошений президент Республіки Білорусі Олександр Лукашенко полетів на переговори з президентом країни-агресора Російської Федерації Володимиром Путіним. Після переговорів російська армія бомбардувала територію Білорусі. Про підготовку провокації повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон. Європейський Союз розглядає самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка як співагресора у війні РФ проти України.

Зараз ви читаєте новину «"Росії потрібна передишка" - навіщо Путіну білоруська армія в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі