вівторок, 18 липня 2023 21:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія може збільшити застосування дронів-камікадзе під час обстрілів – окупанти нарощують виробництво

Росія може збільшити застосування дронів-камікадзе під час обстрілів – окупанти нарощують виробництво
Окупаційні війська Росії застосовують проти Сил оборони України свої дрони-камікадзе "Ланцет". Фото: Мілітарний

Росія нарощує виробництво дронів-камікадзе. Це може дозволити їй частіше їх застосовувати під час ракетних атак в Україні.

Поки війна не закінчиться, ця загроза постійно існуватиме. Треба готуватися і нарощувати системи ППО. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Петро Черник.

"Ми маємо продовжувати збивати ці дрони – як вогневими засобами, так і за допомогою радіоелектронної боротьби. Нічого більше не можемо зробити. Тому що противник буде шукати засоби, як нас діставати. Нам не треба на такі новини емоційно реагувати, а думати – як цивільному населенню себе забезпечити, а військовим – як дрони збивати", – наголосив Черник.

Росіяни цілком ймовірно збільшать застосування дронів під час обстрілів, додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах розповіли, чи можуть збивати ракети й дрони подалі від будинків

"Але можуть робити це не в тій кількості, в якій задекларували. Не треба піддаватися їх інформаційно-психологічному тиску. Ще немає підтвердження масового застосування "Ланцетів". Але їх застосовують кожного дня. Ми помираємо наперед, коли активно реагуємо на такі новини. Втім росіяни так і не змогли повторити перший день повномасштабного вторгнення – коли випустили 120 ракет. Від 15 до 20 відсотків від потреби росіяни можуть поставити на конвеєр, і вже це зробили. Ми не можемо заборонити фірму, яка зареєстрована на якихось островах, йде через десяток прокладок і приходить в США як порядна і доброчесна. Там закупляє електроніку для холодильників. А через десять ланцюжків ці деталі потрапляють в Іран. Це неможливо відстежити. Нам треба прийняти факт, що так буде. І треба думати про свою безпеку та нарощування засобів протиповітряної оборони. Поки війна не закінчиться, ми цю проблему не знімемо", – сказав Черник.

Росіяни заявили, що наростили виробництво дронів-камікадзе "Ланцет" в 50 разів з початку повномасштабного вторгнення. Раніше речник Повітряних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемаратону "Єдині новини" також заявив, що росіяни нарощують виробництво БПЛА, зокрема дронів-камікадзе "Shahed" та "Ланцет".

Безпілотник розробляється в межах концепції мережевої війни, коли обʼєднані в одну нейромережу дрони-камікадзе зможуть розподіляти цілі для ураження між собою.

Російський військово-промисловий комплекс (ВПК) спроможний виробляти за місяць близько 100 ракет.

Зараз ви читаєте новину «Росія може збільшити застосування дронів-камікадзе під час обстрілів – окупанти нарощують виробництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі